Brokers vergelijken is essentieel voor elke belegger. De verschillen tussen online brokers zijn namelijk groot. Zo verschillen de kosten, het aanbod, de service en de gebruiksvriendelijkheid. Neem daarom alleen genoegen met de beste broker.

Ga direct naar onze vergelijking (inclusief top 3)

Hoe vind ik de beste broker?

Stel jezelf eerst de vraag: waar heb ik mijn broker voor nodig? Lange termijn beleggers zullen aandelen lang vasthouden en zijn dus gebaat bij lage bewaarkosten. Beleggers die handelen op korte termijn (of: speculeren) kopen en verkopen veel verschillende aandelen. Zij willen lage aan- en verkoopkosten. Brokers spelen in op de behoeften van verschillende soorten beleggers. De ene broker is daarom wel geschikt voor actieve beleggers, maar minder geschikt voor iemand die zijn aandelen langere tijd vasthoudt.

Denk dus na welk type belegger jij bent. Daarna kijk je naar het aanbod van brokers. Wil je bijvoorbeeld kunnen handelen in Nederlandse aandelen? Of vind je het belangrijk dat een broker ook obligaties, grondstoffen of andere producten aanbiedt? Vergeet ook zeker niet te letten op de service en het gebruiksgemak. Moet de website in het Nederlands zijn? En vind je het handig om onderweg te handelen tijdens een mobiele app?

Brokers vergelijken door te oefenen

Sommige online brokers geven je de kans om eerst te oefenen met nepgeld. Een broker kan er op papier goed uitzien, uiteindelijk moet het platform wel prettig werken. Elke beleggers heeft andere behoeften. Kies je bijvoorbeeld voor een eenvoudig en overzichtelijk platform of heb je liever een uitgebreid, maar ingewikkelder platform? Door gebruik te maken van een oefen-account kom je erachter of een broker écht bij je past.

Vergeet je bank

Vroeger was het gebruikelijk om te beleggen bij je eigen bank. Tegenwoordig doen steeds minder mensen dat. Met name door de komst van brokers die zich uitsluitend richten op beleggen en daardoor veel goedkoper én overzichtelijker zijn. Wij raden beleggen bij je bank daarom af.

Onze favoriete brokers

Als het gaat om beleggen op korte termijn, hebben wij een aantal duidelijke favorieten. Wij maakten een topdrie van beste brokers. Daar zie je alle voor- en nadelen in een duidelijk overzicht. Het is onze persoonlijke ranglijst, dus misschien vind jij nummer drie wel veel prettiger dan onze nummer één. Probeer dus gerust meerdere brokers uit, voordat je daadwerkelijk gaat beleggen.

4/5 - (25 stemmen)