De term broker betekent eigenlijk beurshandelaar. Een broker is een bedrijf dat handelen in aandelen, valuta en grondstoffen mogelijk maakt. Tegenwoordig is het bij veel brokers mogelijk om online te handelen.

De bekendste broker is waarschijnlijk je bank. Bij vrijwel alle grote banken is het mogelijk om aandelen en andere beleggingsproducten te kopen en verkopen. Omdat beleggen bij banken vaak duur is, zie je steeds meer online brokers die zich richten op particuliere beleggers.

Overzicht

Brokers geven een overzicht van de beschikbare beleggingsproducten en de bijbehorende koersen. Daarnaast laten ze vaak zien hoe de koers zich in het verleden heeft ontwikkeld.

Kosten

Beleggen kost geld. De meeste brokers brengen transactiekosten of een vast percentage van de winst in rekening. Andere brokers werken met spreads: een klein verschil in de koop- en verkoopprijs. Dat verschil is de winst van de broker. De meeste brokers zijn vooral geschikt voor beleggen op lange termijn. Wie liever belegt op korte termijn, is niet gebaat bij kosten per transactie. Hier vind je een vergelijking van brokers die wel geschikt zijn voor beleggen op korte termijn.

4.3/5 - (21 stemmen)