Aandeelhouders van Apple hebben sinds vandaag ineens zeven keer meer Apple-aandelen. Het electronicabedrijf heeft namelijk besloten haar aandelen te splitsen. Dat is goed nieuws voor toekomstige Apple-beleggers: de aandelen kosten nu geen 650 dollar meer, maar zijn voor minder dan 100 dollar te kopen.

Waarom aandelen splitsen?

Een Apple-aandeel is al sinds 2013 meer dan 500 dollar waard. Een hoog bedrag, dat het onaantrekkelijk maakt om een aandeel te kopen. Met een lagere koers zijn de aandelen toegankelijker voor een groot publiek. Apple hoopt dat er daardoor meer in de aandelen gehandeld gaat worden.

Hoe werkt het?

Aan de hand van de sluitkoers van vrijdag is elk Apple-aandeel opgedeeld in zeven nieuwe aandelen. Bestaande aandeelhouders hebben dus zeven keer zoveel aandelen, terwijl de waarde gelijk blijft. De koers van Apple is ook door zeven gedeeld, waardoor de totale waarde van het bedrijf dus precies gelijk blijft.

Wat betekent dit voor mij?

Als je al Apple-aandelen had, heb je er nu zeven keer zoveel. De totale waarde van je aandelen blijft hetzelfde. Had je nog geen aandelen, dan kun je ze nu een stuk eenvoudiger kopen. Een aandeel kost nu namelijk nog maar zo’n 93 dollar.

Verwacht je dat de koers van Apple gaat stijgen door dit nieuws? Dan kun je speculeren. Bekijk onze favoriete brokers of oefen eerst met nepgeld.

4.8/5 - (9 stemmen)