Er zijn ontzettend veel producten waarin je kunt beleggen. Het is verstandig om je als beginnende belegger te beperken tot één of twee soorten producten. Grondstoffen en aandelen zijn goede producten om mee te beginnen. Die zijn namelijk relatief makkelijk te begrijpen.

Elk beleggingsproduct wordt uitgebreid toegelicht op de onderstaande pagina’s.

Hieronder vind je beknopt meer informatie over de verschillende beleggingsproducten.

Aandelen

Waarschijnlijk het bekendste beleggingsproduct. Aandelen worden uitgegeven door bedrijven en verhandeld op de aandelenbeurs. Aandeelhouders ontvangen vaak dividend en hebben zeggenschap in het bedrijf. Meer informatie.

Bitcoins

Digitale valuta die niet wordt uitgegeven door een overheid. Bitcoin is de bekendste cryptocurrency en op steeds meer plekken een betaalmiddel. De handel is Bitcoins is erg risicovol, door de snelle koerswijzigingen. Meer informatie.

CFD’s

Hefboomproducten die koers van andere beleggingsproducten volgen. CFD’s worden gebruikt om te speculeren op koerswijzigingen van bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen of valuta. Meer informatie.

Crowdfunding

Beleggen in een gedeelte van een zakelijke lening. Crowdfunding wordt vooral gebruikt door kleine ondernemers om geld op te halen zonder tussenkomst van een bank. Beleggers profiteren van de rente. Meer informatie.

Goud

Grondstof die vooral populair is in economisch onzekere tijden. Goud wordt gezien als een schaarse grondstof die redelijk prijsvast is. Beleggen kan door fysiek goud te kopen of te handelen in certificaten of aandelen in goudmijnen. Meer informatie.

Leningen

Investeren in (een gedeelte van) een lening kan een lucratieve manier van beleggen zijn. Vooral kortlopende kredieten met relatief hoge rentepercentages zijn interessant voor beleggers. Meer informatie.

Olie

Grondstof die vooral gebruikt wordt als brandstof. Olie wordt gezien als schaars product, waardoor de waarde vooral in economisch onzekere tijden stijgt. Meer informatie.

Opties

Beleggingsproduct dat je pas koopt na een afgesproken tijd. Je neemt dus letterlijk ‘een optie’ op een bepaald product. Opties worden vooral gebruikt om te speculeren. Meer informatie.

Valuta

De handel in verschillende munteenheden. Beleggen in valuta (of forex) speelt zich uitsluitend digitaal af. Het is de grootste digitale markt die 24 uur per dag doorgaat. Meer informatie.

Zilver

Grondstof die in veel verschillende bedrijfstakken gebruikt wordt. Zilver is populair in de medische wereld en komt veel voor in elektronica. Het is een relatief waardevast product. Meer informatie.

Waarin beleggen als beginner?

Het is verstandig om als beginnend belegger een eenvoudig product te kiezen. Beleg bovendien niet direct in ingewikkelde producten. Twijfel je welk beleggingsproduct het best bij jou past? Overweeg dan een beleggingscursus te volgen.

3/5 - (37 stemmen)