Beleggen voor Dummies is een uitstekend boek voor beginnende beleggers. De belangrijkste beleggingsbegrippen en strategieën worden namelijk in duidelijke taal uitgelegd. Daarom verloten we een exemplaar van het boek Beleggen voor Dummies. Elke maand opnieuw!

Meedoen is gratis en in een paar muisklikken gebeurd. Onderaan deze pagina lees je precies wat je moet doen (of klik hier)!

Over het boek

Hans Oudshoorn en Peter Siks, beiden werkzaam bij een grote broker, schreven de vierde editie van Beleggen voor Dummies. Zij weten als geen ander wat de grootste valkuilen voor beginnende beleggers zijn. Naast deze valkuilen, worden ook belangrijke begrippen en strategieën uitgelegd. Bovendien vind je een handig beleggingsplan in het boek.

Het boek helpt je een eigen beleggingsplan te ontwikkelen. Je leest over de risico’s van beleggen en leert hoe je deze zo klein mogelijk maakt. Beleggen voor Dummies behandelt ook je persoonlijke financiële situatie. Die beïnvloedt namelijk de manier waarop je belegt.

Beleggen voor Dummies bestaat uit de volgende 5 delen:

Deel 1: Basisprincipes

Hier wordt de absolute basis behandeld. Denk aan de belangrijkste begrippen, het mogelijke rendement en de bijkomende risico’s. Dit deel van het boek gaat ook in op de psychologische aspecten van beleggen. Hoe ga je om met emoties als angst en hebzucht?

Deel 2: De belangrijkste beleggingsinstrumenten

Aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, trackers. Al deze beleggingsinstrumenten komen aan bod in dit deel van het boek. Maar ook alternatieve beleggingen worden behandeld: van goud tot de valutahandel.

Deel 3: Het maken van een analyse

Misschien wel het interessantste deel van het boek. Want hoe bepaal je wanneer je een product koopt of verkoopt? Je maakt kennis met de fundamentele en technische analyse. Grafieken lezen en bepalen of een aandeel koopwaardig is, wordt na het lezen van dit deel een eitje. (Oké, misschien niet meteen een eitje. Maar wel een stuk makkelijker!)

Deel 4: Het beleggingsplan en BIG

Je beleggingsdoel en aanvaardbare risico zijn een deel van je beleggingsplan. Daarmee helpen de schrijvers je in het voorlaatste deel van dit boek. Ze gebruiken daarvoor de BIG-methode. Daarin staat het behoud van vermogen en de groei van inkomsten uit beleggingen centraal.

Deel 5: Het deel van de tientallen

In het laatste deel wordt stilgestaan bij ‘beurswijsheden’. Deze tegeltjes zijn misschien niet altijd helemaal juist, maar bevatten wel interessante lessen. Daarnaast helpt het boek met de keuze van een broker.

Hoe werkt deze actie?

Elke maand verloten we een exemplaar van het boek Beleggen voor Dummies. Je hoeft daarvoor alleen lid te zijn van onze nieuwsbrief. Daarna maak je elke maand automatisch kans op het meest actuele exemplaar van dit boek. De prijswinnaars worden per e-mail op de hoogte gebracht.

Voordelen van de nieuwsbrief

  • Elke week handige beleggingstips
  • Uitnodigingen voor exclusieve evenementen
  • Speciaal voor beginnende beleggers
  • 100% gratis, nu en in de toekomst
  • Uitschrijven kan onderaan elke mail

Maak elke maand kans op het boek:

    👈 89% meldt zich aan

Prijswinnaars

Hieronder staan de laatste 10 personen die een exemplaar van Beleggen voor Dummies gewonnen.

Paul J. uit Eindhoven
Oscar S. uit Amsterdam
Yannick V. uit Almere
Daan W. uit Utrecht
Roos van G. uit Gorinchem
Farshad S. uit Amsterdam
Tom van H. uit Zevenaar
Annemiek van S. uit Meppel
Mats B. uit Huizen
Mark J. uit Nijmegen

3.7/5 - (24 stemmen)