Sinds kort is het mogelijk om aandelen in Candy Crush Saga te kopen. Althans, in de maker van het populaire smartphone-spel: King. Het bedrijf ging woensdag naar de aandelenbeurs in New York.

De openingskoers van de spelletjesfabrikant was $20,50. De koers van King zakte de rest van de avond naar 19 dollar. De huidige koers van het Amerikaanse bedrijf vind je onderaan dit artikel.

128 miljoen gebruikers

Elke dag spelen 128 miljoen mensen de spelletjes van King. De meerderheid, zo’n 93 miljoen mensen, speelt Candy Crush Saga. Dat is het bekendste, maar niet het enige spel van King. De ontwikkelaar heeft in totaal 180 spellen op de markt gebracht.

1,9 miljard dollar omzet

King behaalde met de gratis spelletjes in 2013 een omzet van maar liefst 1,9 miljard dollar. Daar hielt het bedrijf uiteindelijk 568 miljoen dollar aan over. Analisten verwachten dan King dit jaar een omzet van 2,5 miljard dollar moet kunnen halen.

Update (2016): In februari 2016 is King overgenomen door Activision Blizzard, de maker van onder meer World of Warcraft. In totaal werd er 5,9 miljard dollar betaald voor King.

4.6/5 - (10 stemmen)