Nu sparen nog maar weinig oplevert, gebruiken steeds meer Nederlanders hun geld om te beleggen. Dat geldt ook voor millennials, die bereid zijn daarbij meer risico te nemen. Zij handelen vaker actief op de beurs en kiezen eerder voor risicovolle producten.

Dat blijkt uit onderzoek van Beginmetbeleggen.com in samenwerking met Vestle. De CFD-broker zag het afgelopen jaar vooral meer beleggende twintigers. Maar liefst 27 procent van de nieuwe klanten in 2017 was tussen de 20 en 29 jaar oud. Dertigers waren daarna het best vertegenwoordigd (20%), gevolgd door beleggers tussen 40 en 60 jaar oud (18%).

Cryptocurrencies populair

Millennials zijn trouwens niet de succesvolste beleggers. Vermoedelijk omdat deze groep eerder geneigd is om in complexe CFD-producten te beleggen. De Bitcoin en andere cryptocurrencies nemen snel toe in populariteit onder beleggende millennials.

Dat millennials meer geïnteresseerd zijn in actief handelen op de beurs, blijkt ook een analyse van de bezoekcijfers van deze website. Bezoekers die pagina’s over actief handelen of speculeren lezen, zijn gemiddeld een stuk jonger (18 tot 34 jaar) dan bezoekers van pagina’s over lange termijn beleggen (25 tot 44 jaar).

Starten zonder voldoende voorbereiding en kennis is de meest gemaakte fout door millennials. Daarom organiseert Vestle regelmatig cursussen en heeft het online lesmateriaal. De broker hoopt zich daardoor te onderscheiden van andere online brokers.

Kleine steden en dorpen

Het lijkt erop dat beleggen niet alleen maar populair is in de Randstad. Nieuwe klanten van Vestle kwamen in 2017 vaker uit kleine steden en dorpen. Beleggen lijkt overigens nog steeds een mannenwereld: slechts 21 procent van alle inschrijvingen was het afgelopen jaar vrouwelijk.

3/5 - (14 stemmen)