Hij schiet een Tesla de ruimte in en verkoopt vlammenwerpers als speeltje. Elon Musk is in elk geval een spraakmakende ondernemer. Maar is de oprichter van Tesla en SpaceX ook niet een beetje gek?

“Koop hem absoluut niet”, schrijft Elon Musk over zijn vlammenwerpers. Niet veel later zijn alle 20.000 exemplaren uitverkocht. Het speeltje – dat volgens Musk elk feestje leuker maakt – moet geld ophalen voor zijn nieuwe bedrijf.

Met The Boring Company wil Musk tunnels bouwen om files te vermijden. Het transport van de toekomst, zeggen experts. Oordeel zelf na het zien van deze promotievideo.

Tesla de ruimte in

Dinsdag schoot Elon Musk een rode Tesla de ruimte in. Een publiciteitsstunt, natuurlijk. In de ruimte gaat de auto namelijk weinig kilometers maken. Toch is het de snelste auto ooit, omdat hij met ongeveer 42.000 kilometer per uur rond de zon gaat draaien.

Vlammenwerpers, hypermoderne tunnels en een Tesla in de ruimte: heeft Musk ze wel allemaal op een rijtje?

21 miljard dollar

Hij is misschien een beetje gek, maar zakelijk gezien is Musk geniaal. Als je naar de cijfers kijkt tenminste. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op 21 miljard dollar. En de bedrijven die hij leidt, doen het ook niet slecht. SpaceX en Tesla zijn ongeveer 21 en 58 miljard dollar waard.

Bovendien zeggen experts tegen NOS dat zijn tunnel-plan helemaal niet zo gek is. En ondertussen geniet Musk van alle media-aandacht die zijn opmerkelijke acties teweeg brengen.

Handel in aandelen Tesla bij een van deze brokers

2.8/5 - (18 stemmen)