Wat is de beste broker voor een beginnende belegger? Die vraag krijgen we vaak te horen. De beste broker kiezen is namelijk behoorlijk lastig. Wij geven antwoord aan de hand van een aantal belangrijke factoren voor een nieuwe belegger. 

Eenvoud en gemak

De keuzes die je tijdens korte termijn beleggen maakt, zijn al lastig genoeg. Het is voor een beginnende belegger dan wel fijn als het aandelen-aanbod overzichtelijk is. Wat kost een aandeel? Hoe heeft de koers zich ontwikkeld? En hoe staan mijn huidige aandelen ervoor? Die informatie moet eenvoudig te raadplegen zijn. Niet alleen thuis, maar ook onderweg op je smartphone of tablet.

Geen onverwachte kosten

Bij sommige brokers betaal je al voordat je ook maar een aandeel gekocht hebt. Of krijg je aan het einde van de maand ineens een flinke rekening. Dat moeten we niet hebben. Beginnende beleggers willen direct weten wat ze betalen. Een klein percentage dat ingehouden wordt bij de aankoop van een aandeel, is veel duidelijker. Als je het aandeel dan met winst hebt verkocht, is de provisie voor de broker al verrekend. Wel zo prettig. Deze manier van kosten in rekening brengen noemen we een spread.

Nederlandse aandelen

Laten we eerlijk zijn: het is leuk om te zeggen dat je een deel van KLM of Heineken hebt gekocht. Niemand hoeft te weten hoe klein dat deel was. Alleen maar beleggen in vreemde valuta of grondstoffen is ook maar saai. Beginnende beleggers willen natuurlijk kunnen handelen in Nederlandse aandelen.

De beste broker

Als we al deze aspecten bij elkaar optellen, blijven er eigenlijk maar een paar toppers over. Die hebben we voor je op een rijtje gezet (hier) – voorzien van de belangrijkste info, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken.

Maar voordat je begint met beleggen, hebben we belangrijk advies: oefen! Bijvoorbeeld met een gratis oefenaccount. Daarmee kun je écht beleggen, maar dan met een fictief vermogen. Een foutje maken is dan geen enkel probleem.

4.7/5 - (13 stemmen)