De beste informatie voor ervaren en beginnende beleggers

4 bijzondere beleggingen

Bij beleggen denkt men al gauw aan schreeuwende mannen op de aandelenbeurs. Niet helemaal terecht, want beleggen kan ook zonder de traditionele beleggingsproducten te kopen. Dus vergeet aandelen, obligaties en goud: wij presenteren 4 bijzondere beleggingen.

Luxe designertassen

Het spijt me, mannen! Het is echt geen slecht idee om zo’n dure designertas voor je vriendin te kopen. Die stijgen namelijk elk jaar in waarde. En niet zo’n beetje ook: Louis Vuitton verhoogt de prijzen bijvoorbeeld jaarlijks met zo’n 10 tot 15 procent.

Bovendien leert de geschiedenis dat makers van luxeartikelen ook in economisch slechtere tijden goede zaken blijven doen. Een designertas is dus een prima investering. Mits je de tas in goede conditie houdt, natuurlijk.

Maar niet elke designertas is even exclusief. The Bag Hoarder maakte een topvijf. Volgens haar is de beste investering de… (tromgeroffel) Hermès Birkin. Deze tas is ontzettend schaars én duur. Het instapmodel kost ongeveer 5.000 euro, maar dat bedrag kan oplopen tot maar liefst 140.000 euro. Dan heb je wel een tas die ook geliefd is bij Victoria Beckham, Marc Jacobs en Lady Gaga.

Whisky

Sorry dames, maar zo’n dure fles whisky kan een bijzonder goede aankoop zijn. Sommige flessen gaan met gemak voor 12.000 euro over de toonbank. Maar ook met een kleiner budget kun je prima investeren in whisky.

Zo kocht liefhebber Thomas Fyhr drie jaar geleden een fles voor 800 euro, die nu ruim 2.000 euro waard is. Dat is een rendement van 50 procent per jaar! Helaas dronk Fyrh de fles voor die tijd op.

Toch spreken sommige mensen van een bubbel, omdat het enthousiasme de laatste jaren wel érg hard toeneemt. Oppassen dus! Voor de geïnteresseerden toch een paar tips:

  1. Koop flessen van gesloten destilleerderijen. Die worden alleen maar schaarser.
  2. First releases kunnen goed uitpakken. Dat zijn de eerste flessen van een nieuwe destilleerderij.
  3. Whisky’s uit de jaren 80 verdwijnen langzaam en worden dus zeldzaam!
  4. Goede whisky’s zijn genummerd. Hoe lager het nummer, hoe dichter je bij het eerste exemplaar zit.

Domeinnamen

Ik hoor het je denken: “Whisky’s van 12.000 euro en tassen van 140.000 euro, daar heb ik geen geld voor!” Daarom gaan we nu over op goedkopere alternatieven. Zo kost het registreren van een domeinnaam nog geen tientje. En een goede domeinnaam levert al gauw duizenden euro’s op.

De bekendste succesvolle verkoop van een domeinnaam is sex.com. Kosten: 12 miljoen dollar. Toch was er één domeinnaam waar nog meer geld voor werd betaald. Insure.com ging voor 16 miljoen dollar over de toonbank. En dan te bedenken dat die adressen ooit voor een paar dollar geregistreerd zijn.

Helaas zijn vrijwel alle sterke domeinnamen reeds verkocht. Toch kun je nog steeds prima beleggen in domeinnamen. Het internet krijgt de laatste tijd steeds meer nieuwe extensies (.com of .nl zijn extensies). Bij de introductie van zo’n extensie zijn veel goede termen nog vrij. Dan moet je dus toeslaan!

Koopzegels

De eenvoudigste belegging bewaren voor het laatst. “Spaart u ook koopzegels?” beantwoord je vanaf nu altijd met een volmondig “Ja!”.

koopzegel

Een vol zegelboekje van Albert Heijn levert namelijk een rendement op van 6 procent. En aangezien een gemiddeld huishouden gerust vijf boekjes per jaar volplakt, levert dat al gauw een leuk extraatje op. Met een risico van bijna nul (kleine kans dat je supermarkt failliet gaat), kan daar geen aandeel tegen op.

4.8/5 - (12 stemmen)

Vorige

Wat gaat er mis op de aandelenbeurs in China?

Volgende

Beleggen met een minimum bedrag

  1. Beleggen

    Deze beleggingen zijn wel niet echt geschikt voor de doorsnee belegger. Moet je al veel specifieke kennis voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Copyright Beginmetbeleggen.com