De beste informatie voor ervaren en beginnende beleggers

Beleggen met een minimum bedrag

Beleggen via internet loopt over het algemeen via internetbrokers. Zij bieden een platform waar je zeer eenvoudig aandelen of opties kunt verhandelen. Maar om hiermee te starten moet je altijd voldoen aan één belangrijke vereiste: een minimum bedrag.

Je kunt alleen beleggen wanneer de aankoop een specifieke waarde heeft. Dat niet alleen: je moet vaak ook een minimaal bedrag bij de internetbroker storten om een eerste belegging te doen.

Wat is het minimum bedrag?

De hoogte van het minimum bedrag verschilt aanzienlijk tussen de internetbrokers. Waar je bij de ene broker minimaal 200 euro moet storten kun je bij de andere broker al beginnen met beleggen voor 50 euro.

Hetzelfde geldt voor beleggingen die je via de broker uitvoert. Je kunt bij enkele brokers aandelen en opties voor enkele euro’s per belegging kopen. Maar er zijn ook brokers waar je minimaal 100 euro per belegging moet spenderen.

Als je net begint met beleggen dan is het natuurlijk fijn om rustig te beginnen. Je wilt niet in één keer alles inzetten. Dat brengt een te hoog risico met zich mee. Het is daarom slim om je aan te melden bij een internetbroker die een laag minimum bedrag hanteert. Zo kun je voor weinig geld toch een zeer goede start maken.

Minimum bedrag voor bonus

Een groot aantal internetbrokers hanteert speciale acties voor nieuwe leden. Wanneer je een eerste storting doet ontvang je een mooi extra bedrag als bonus. Deze bonus kan oplopen tot tweemaal het bedrag dat je op de website stort. Het is dus slim om hier maximaal gebruik van te maken.

De meeste beginnende beleggers kiezen ervoor om het minimum bedrag te storten en zo de bonus te gebruiken. Maar op deze manier haal je aanzienlijk minder uit de beschikbare bonus. Hoe hoger het bedrag dat je stort hoe hoger de bonus. Het is dus slim om direct een zo hoog mogelijk bedrag te storten.

Je kunt het bedrag namelijk op ieder moment weer terugnemen. Op deze manier maak je maximaal gebruik van de beschikbare bonus en kun je zorgen dat je eerst belegt zonder verdere risico’s te lopen.

Minimum bedrag voor rendement

Bij beleggen wil je een zo hoog mogelijk rendement behalen. Hoe hoger het rendement hoe meer winst je maakt. Deze winst is onder andere afhankelijk van de hoogte van het bedrag. Je kunt met enkele tientallen euro’s gaan beleggen, maar loopt de kans om helemaal geen winst te maken.

Over iedere belegging betaal je een fee. Het kan voorkomen dat deze fee hoger ligt dan het behaalde rendement. Je draait dus verlies ondanks het feit dat de belegging positief heeft uitgepakt. Er is daarom vaak een minimum bedrag dat je als winst moet hebben voordat het interessant is om dit inclusief fee op te nemen.

Kijk bij de internetbrokers dus altijd goed welk minimum bedrag zij bij beleggen hanteren. Zo voorkom je dat je een mooie winst behaalt maar niks mag opnemen. Lees de algemene voorwaarden en bekijk voordat jij je inschrijft welke fee de internetbroker rekent.

4.1/5 - (13 stemmen)

Vorige

4 bijzondere beleggingen

Volgende

De BUX-app: onze ervaringen

  1. Annie

    Lastig, met sparen heb je een rendement van niks, maar beleggen via internet vind ik wel een beetje eng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Copyright Beginmetbeleggen.com