De beste informatie voor ervaren en beginnende beleggers

Deze snackbarhouder beheert ruim 10 miljoen euro aan beleggingen

De 34-jarige Stephen Bliss bakt overdag gewoon hamburgers in zijn mobiele snackbar in Engeland. Maar zodra hij ’s avonds thuiskomt, beheert Stephan ruim 10 miljoen euro aan andermans beleggingen. Het handelen op de beurs gaat hem zó goed af, dat Stephan van plan is zijn hamburgertent permanent in te ruilen voor de aandelenmarkt.

In een interview met de lokale krant vertelt de Engelsman dat het allemaal als een grap begon. “Je kunt een oefenaccount openen en handelen met een fictief vermogen. Ik wilde niet het risico lopen om al mijn geld meteen kwijt te raken.”

Na ongeveer twee jaar oefenen besloot Stephan zo’n 3.000 pond op zijn beleggingsrekening te storten. Tot zijn schrik raakte hij daar al vrij snel de helft van kwijt. “Daar heb ik veel van geleerd. Je moet alle emoties uitschakelen.”

Screenshot TeessideLive

Het lijkt op Facebook

Inmiddels is Stephan een van de meest gevolgde handelaren van eToro, het online beleggingsplatform dat hij gebruikt. “Het lijkt een beetje op Facebook”, vertelt de snackbarhouder. Je kunt er contact onderhouden met andere beleggers en investeren in de succesvolste gebruikers.

Ruim 6.600 gebruikers van eToro kopieëren de transacties van Stephan. In totaal goed voor een belegd vermogen van zo’n 10 miljoen euro. “Ik word er nu niet meer door beïnvloed. Maar toen ik de eerste miljoen pond bereikte, dacht ik wel ‘wow’.”

De commissie die Stephan van eToro ontvangt, is dit jaar een bedrag van zes cijfers. “Ik vind het leuk om geld te verdienen voor andere mensen. Een man schreef dat hij 60.000 pond had belegd in mij. Ik maakte daar 200.000 pond van, waardoor hij een rondtrip door Maleisië kon maken op een Harley Davidson.”

De Engelsman wil zich nu fulltime gaan richten op beleggen. “Sommige vaste klanten hebben in mij belegd. Die komen af en toe een praatje maken. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen ermee bezig zijn.”

Bekijk hier het account van Stephan Bliss op eToro.

Risicowaarschuwing: 68% van de particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze aanbieder. Ga na of je begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of je het hoge risico op verlies van je geld kunt permitteren.

2.6/5 - (18 stemmen)

Vorige

Bitcoin-verslaafd? Deze afkickkliniek kan je behandelen

Volgende

Review Mintos (2023): onze ervaring met beleggen in leningen

  1. Lander

    Gedurfd!

  2. Lander

    Het is echt te gek, dat een ogenschijnlijke amateur zo’n resultaten boekt.Schitterend! Ik ben overigens ook lid op eToro, maar het is wat mij betreft helemaal niet zo eenvoudig als Facebook gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Copyright Beginmetbeleggen.com