Houd je de hele dag obsessief de koers van Bitcoin, Ripple of Litecoin in de gaten? Dan heb je misschien wel een crypto-verslaving. Niets om je voor te schamen, want je bent niet de enige. Daarom is er nu een luxe afkickkliniek in Schotland die je graag van je obsessie afhelpt.

Castle Craig Hospital ontvangt normaal gesproken vooral gok- en alcoholverslaafden. Sinds kort verwelkomt de kliniek ook mensen die verslaafd zijn aan het handelen in cryptocurrencies. Volgens artsen van de Schotse kliniek lijkt zo’n verslaving op een gokverslaving.

Heb jij een crypto-verslaving?

Een crypto-verslaving herkennen is volgens de afkickkliniek niet heel moeilijk. Veelvoorkomende symptomen zijn: angst, spanning van de spieren, constant de koersen in de gaten houden en continu aan handelen denken. (Dat hadden wij eerlijk gezegd ook kunnen bedenken.)

Toch is het volgens Castle Craig Hospital een serieuze verslaving. “Uiteindelijk begin je jezelf, vrienden, familie en andere activiteiten te verwaarlozen”, vertelt een therapeut.

Zelfhulp tips

Klinkt een behandeling in een luxe afkickkliniek je iets teveel van het goede? Gebruik dan de volgende zelfhulptips:

  • Zoek hulp als je schulden hebt
  • Betaal je rekeningen voordat je handelt in cryptovaluta
  • Ga om met mensen die niets van cryptogeld snappen (of het onzin vinden)

Benieuwd wat de therapeuten van Castle Craig Hospital precies zeggen over de crypto-verslaving? Bekijk dan de video hieronder.

Niet verslaafd?

Na het lezen van dit artikel juist zin gekregen om te handelen in cryptovaluta? Bekijk dan onze favoriete brokers. Maar onthoud goed: beleggen in cryptocurrencies is bijzonder risicovol, wordt niet gereguleerd door een financieel toezichthouder én kan dus verslavend zijn.

2.6/5 - (16 stemmen)