De Europese spaarrentes zijn al een tijd lang aan het dalen. Maar nu is het nulpunt in Nederland dan echt bereikt. Triodos Bank gaat de rente op haar spaarrekeningen verlagen naar 0%. Vanaf 3 april ontvangen spaarders bij deze bank geen rente meer.

Dat laat de bank dinsdag weten. Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die een spaarrente van 0% gaat hanteren. Bij veel andere banken is de rente niet veel hoger. Zo krijg je bij ABN Amro 0,2% spaarrente en hanteert ING minimaal 0,25%. Volgens experts is het niet ondenkbaar dat meer banken de spaarrente binnenkort verlagen tot het nulpunt.

Negatieve rente

Een negatieve spaarrente is niet ondenkbaar. In andere Europese landen zijn er al banken waar je moet betalen om je geld op een spaarrekening te zetten. Toch denken experts dat het voor consumenten in Nederland niet zo ver zal komen. Voor zakelijke rekeningen is dat anders: veel zakelijke spaarrentes hanteren al enkele maanden 0% rente.

Nederland behoort momenteel tot de landen met de laagste spaarrentes. Alleen in Griekenland, Zwitserland, Italië en Liechtenstein levert je spaargeld minder op.

5/5 - (7 stemmen)