De beste informatie voor ervaren en beginnende beleggers

De BUX-app: onze ervaringen

Doe mee met de Big Boys, is het motto van BUX. Het nieuwe beleggingsplatform wil de beurs voor iedereen toegankelijk maken. Maar is dit nog wel beleggen? Of is BUX hooguit een vermakelijk spelletje?

Update 2021: inmiddels heeft BUX een nieuwe app waar je aandelen zou kunnen kopen zonder commissie. Lees hier onze review van BUX Zero

Wie de BUX-app voor het eerst opent, krijgt na een korte inleiding de beschikking over een fictief geldbedrag. Tot die tijd is het dus niet meer dan een spelletje. Het spel-element wordt versterkt door het feit dat je andere ‘beleggers’ kunt uitdagen in battles. Maar wie na een tijdje klaar is voor het echte werk, kan vrij eenvoudig beleggen met écht geld. Wij beoordeelden BUX op de onderstaande punten.

Direct oefenen bij een échte broker?
Open een gratis demo-account en beleg met een fictief vermogen

Interface

De app ziet er grafisch erg goed uit. Voor een beleggingsplatform is BUX verassend simpel. Daardoor heb je het systeem redelijk snel onder de knie. Toch is die eenvoud ook meteen een groot nadeel: de mogelijkheden zijn beperkt. Je hebt weliswaar toegang tot koersgrafieken, maar kunt daar bijvoorbeeld geen technische analyses op loslaten. En handelen kan uitsluitend op je mobiele telefoon.

Aanbod

Open je de ‘Markt’, dan zie je een aantal grote bedrijven, grondstoffen en valuta. Dit aanbod is vrij beperkt. Goud en zilver zijn natuurlijk niet de enige grondstoffen die onze aarde rijk is. Helaas biedt BUX geen andere grondstoffen aan. En ook de beschikbare aandelen beperken zich tot bekende (vooral tech-)bedrijven.

Bij BUX beleg je in cfd’s: dat zijn producten die de koers van een aandeel volgen en een hefboom hanteren. Je kunt zelf bepalen welke hefboom je hanteert, wat vrij prettig is.

Conclusie

BUX weet beleggen wel héél eenvoudig te maken. Mede dankzij de eenvoud en de mogelijkheid om battles aan te gaan met andere spelers, is de gratis versie een leuk tijdverdrijf. De meer serieuze belegger zal waarschijnlijk minder blij zijn met BUX. Door de té eenvoudige interface en het beperkte aanbod van beleggingsproducten, raak je snel op de app uitgekeken.

Wil je dus serieus handelen op de beurs, dan raden we een online broker aan die het beleggen minder als een spelletje ziet. Daar kun je trouwens óók gewoon oefenen met nepgeld.

3.8/5 - (53 stemmen)

Vorige

Beleggen met een minimum bedrag

Volgende

Goud kopen? Hier moet je op letten

14 Reacties

 1. chris

  Bux is een leuke app, maar heb vaak het idee dat de gebruikers van de Bux app het meer als een casino spelletje zien.

 2. Ivo

  Hoe zit het eigenlijk met uitbetalen?

 3. Youri

  Heel verdacht, bux geeft een unknown error aan als je in het verleden veel winst op een bepaalde positie gemaakt hebt en hierin wederom wil handelen……

 4. Jo de Bakker

  Wees op uw hoede. Deze brooker misdraagt zich in onze woningen met zijn a-sociale TV-reclame. Daarmee pleegt BUX inbreuk op onze privacy. Alleen kan deze hondsbrutale BUX niet tegen onze – terechte(!) -kritiek. Daarom worden mijn berichtjes daarover keer op keer gecensureerd en weer gewist.

 5. We hebben je berichtjes niet gewist of gecensureerd, Jo. Wij hebben namelijk geen relatie met BUX en zijn zelf ook kritisch op de broker, zoals je in onze blog kunt lezen. Helaas zijn je reacties door ons systeem aangemerkt als spam, omdat je in korte tijd herhaaldelijk (vrijwel) dezelfde berichten hebt verstuurd.

 6. Joey

  Ik snap niet dat bux hier zo slecht is aangemerkt

 7. Rens

  Leuke app, net 50 euro gestort met de focus op trading bitcoin. Helaas is er geen “aanbod” volgens de klantenservice waardoor ik deze valute niet kan traden. Mijn mening is als er geen aanbod is deze dan niet als beschikbaar te zetten tussen de aandelen lijst.. minpuntje dus

 8. Richy

  Hier hetzelfde 50€ gestort ook om in bitcoins te handelen gaat het niet… nog niks gehoord van de klantenservice

 9. Matthias

  Ja. Hier ook!! Bitcoin lukt niet.

 10. tijnduizer

  ik heb geld op bux staan maar als ik een aandeel koop voor b.v. 20 euro gaat er maar paarcent vanaf is dit goed en hoe kan ik zien hoeveel ik op me rekening heb?

 11. Inhoudelijke vragen over het platform en je account kun je het beste aan BUX zelf stellen, Tijnduizer.

 12. Hoe zit het eigenlijk met het uitbetalen?

 13. Pietertje

  Nogmaals, het is uiteindelijk het idee er een beetje geld mee te verdienen. Is het makkelijk, bet zoals in het gebruik, om je geld terug te krijgen op je eigen rekening?

 14. yesyes

  Pietertje, ja. Binnen 2 dagen staat het terug op je rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Copyright Beginmetbeleggen.com