De BUX-app: onze ervaringen

bux-appDoe mee met de Big Boys, is het motto van BUX. Het nieuwe beleggingsplatform wil de beurs voor iedereen toegankelijk maken. Maar is dit nog wel beleggen? Of is BUX hooguit een vermakelijk spelletje?

Wie de BUX-app voor het eerst opent, krijgt na een korte inleiding de beschikking over een fictief geldbedrag. Tot die tijd is het dus niet meer dan een spelletje. Het spel-element wordt versterkt door het feit dat je andere ‘beleggers’ kunt uitdagen in battles. Maar wie na een tijdje klaar is voor het echte werk, kan vrij eenvoudig beleggen met écht geld. Wij beoordeelden BUX op de onderstaande punten.

Direct oefenen bij een échte broker?
Open een gratis demo-account en beleg met een fictief vermogen

Interface

De app ziet er grafisch erg goed uit. Voor een beleggingsplatform is BUX verassend simpel. Daardoor heb je het systeem redelijk snel onder de knie. Toch is die eenvoud ook meteen een groot nadeel: de mogelijkheden zijn beperkt. Je hebt weliswaar toegang tot koersgrafieken, maar kunt daar bijvoorbeeld geen technische analyses op loslaten. En handelen kan uitsluitend op je mobiele telefoon.

Aanbod

Open je de ‘Markt’, dan zie je een aantal grote bedrijven, grondstoffen en valuta. Dit aanbod is vrij beperkt. Goud en zilver zijn natuurlijk niet de enige grondstoffen die onze aarde rijk is. Helaas biedt BUX geen andere grondstoffen aan. En ook de beschikbare aandelen beperken zich tot bekende (vooral tech-)bedrijven.

Bij BUX beleg je in cfd’s: dat zijn producten die de koers van een aandeel volgen en een hefboom hanteren. Je kunt zelf bepalen welke hefboom je hanteert, wat vrij prettig is.

Kosten

BUX rekent per transactie minimaal 25 cent transactiekosten, maar dat bedrag kan oplopen afhankelijk van de grootte van je aankoop. Gebruik je een hefboom, dan rekent de broker een extra toeslag: een percentage van je aankoop.

De transactiekosten van BUX zijn dus niet de goedkoopste in de markt. Ter vergelijking: internetbroker Plus500 rekent géén vaste commissie, maar enkel een spread. Die is dynamisch of staat vast, afhankelijk van het soort beleggingsproduct.

Conclusie

BUX weet beleggen wel héél eenvoudig te maken. Mede dankzij de eenvoud en de mogelijkheid om battles aan te gaan met andere spelers, is de gratis versie een leuk tijdverdrijf. De meer serieuze belegger zal waarschijnlijk minder blij zijn met BUX. Door de té eenvoudige interface en het beperkte aanbod van beleggingsproducten, raak je snel op de app uitgekeken.

Wil je dus serieus handelen op de beurs, dan raden we een online broker aan die het beleggen minder als een spelletje ziet. Daar kun je trouwens óók gewoon oefenen met nepgeld.

Risicowaarschuwing: CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen de 65% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

De BUX-app: onze ervaringen
3.7 (50 stemmen)

14 Replies to “De BUX-app: onze ervaringen”

  1. Bux is een leuke app, maar heb vaak het idee dat de gebruikers van de Bux app het meer als een casino spelletje zien.

  2. Heel verdacht, bux geeft een unknown error aan als je in het verleden veel winst op een bepaalde positie gemaakt hebt en hierin wederom wil handelen……

  3. Wees op uw hoede. Deze brooker misdraagt zich in onze woningen met zijn a-sociale TV-reclame. Daarmee pleegt BUX inbreuk op onze privacy. Alleen kan deze hondsbrutale BUX niet tegen onze – terechte(!) -kritiek. Daarom worden mijn berichtjes daarover keer op keer gecensureerd en weer gewist.

  4. We hebben je berichtjes niet gewist of gecensureerd, Jo. Wij hebben namelijk geen relatie met BUX en zijn zelf ook kritisch op de broker, zoals je in onze blog kunt lezen. Helaas zijn je reacties door ons systeem aangemerkt als spam, omdat je in korte tijd herhaaldelijk (vrijwel) dezelfde berichten hebt verstuurd.

  5. Leuke app, net 50 euro gestort met de focus op trading bitcoin. Helaas is er geen “aanbod” volgens de klantenservice waardoor ik deze valute niet kan traden. Mijn mening is als er geen aanbod is deze dan niet als beschikbaar te zetten tussen de aandelen lijst.. minpuntje dus

  6. Hier hetzelfde 50€ gestort ook om in bitcoins te handelen gaat het niet… nog niks gehoord van de klantenservice

  7. ik heb geld op bux staan maar als ik een aandeel koop voor b.v. 20 euro gaat er maar paarcent vanaf is dit goed en hoe kan ik zien hoeveel ik op me rekening heb?

  8. Nogmaals, het is uiteindelijk het idee er een beetje geld mee te verdienen. Is het makkelijk, bet zoals in het gebruik, om je geld terug te krijgen op je eigen rekening?

Laat een reactie achter