Beleggen met 100 euro

beleggen-100euroVoor beleggen hoef je echt geen miljonair te zijn. Beleggen kan al met 100 euro of minder. En zelfs met dat relatief lage bedrag kan beleggen zeer lucratief zijn. Beleggen met 100 euro doe je op deze drie manieren.

Korte termijn beleggen

Bij deze brokers kun je al beginnen met een inleg van 100 euro (en krijg je vaak een welkomstbonus). Je belegt dan op de korte termijn en koopt en verkoopt aandelen dus na een korte tijd. Door gebruik te maken van hefboomconstructie kun je met een relatief laag bedrag, toch een hoog rendement behalen.

Bij Plus500 betaal je bovendien géén commissies, maar werk je met vaste of dynamische spreads. Dat houdt in dat de prijs om een aandeel te verkopen een bepaald aantal cent lager ligt dan de prijs om dat aandeel te kopen.

Lange termijn beleggen

Met bijvoorbeeld 100 euro kun je ook op de lange termijn beleggen. Al heeft dat vaak iets minder zin. Het gemiddelde rendement bij lange termijn beleggingen ligt namelijk lager. Dat komt omdat je daarbij ook minder risico loopt. Een populaire en toegankelijke vorm van beleggen op lange termijn is een beleggingsfonds. Je belegt dan indirect in allerlei verschillende producten die een fondsbeheerder uitkiest en in de gaten houdt. Ook dat kan al vanaf 100 euro.

Binaire opties

Beleggen in binaire opties gaat supersnel. Het is bovendien erg toegankelijk. Je kiest vooraf of de koers van een bepaald aandeel gaat stijgen of dalen. Als de timer afloopt en je voorspelling was juist, ontvang je je inleg plus een rendement tot wel 90 procent. Zat je er naast, dan ben je de inleg kwijt.

Critici vinden dat deze vorm van beleggen veel weg heeft van gokken. Voorstanders zijn het daar niet mee eens, omdat je aan de trend van de grafiek en nieuwsfeiten kunt afleiden wat een product in de toekomst waarschijnlijk gaat doen.

Risicowaarschuwing: CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen de 65% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Beleggen met 100 euro
4.5 (10 stemmen)

Laat een reactie achter