Voor beleggen hoef je echt geen miljonair te zijn. Beleggen kan al met 100 euro of minder. En zelfs met dat relatief lage bedrag kan beleggen zeer lucratief zijn. Beleggen met 100 euro doe je op deze drie manieren.

Korte termijn beleggen

Bij deze brokers kun je al beginnen met een inleg van 100 euro. Je belegt dan op de korte termijn en koopt en verkoopt aandelen dus na een korte tijd. Door gebruik te maken van een hefboomconstructie kun je met een relatief laag bedrag, toch een hoog rendement behalen. Realiseer dat je evengoed je complete inleg kunt kwijtraken.

Lange termijn beleggen

Met bijvoorbeeld 100 euro kun je ook op de lange termijn beleggen. Al heeft dat vaak iets minder zin. Het gemiddelde rendement bij lange termijn beleggingen ligt namelijk lager. Dat komt omdat je daarbij ook minder risico loopt. Een populaire en toegankelijke vorm van beleggen op lange termijn is een beleggingsfonds. Je belegt dan indirect in allerlei verschillende producten die een fondsbeheerder uitkiest en in de gaten houdt. Ook dat kan al vanaf 100 euro.

Beleggen in leningen

Relatief nieuw is beleggen in leningen. Via verschillende platformen koop je daardoor (delen van) kredieten van particulieren en bedrijven. Dat zijn vaak kortlopende kredieten, waardoor je profiteert van relatief hoge rentepercentages.

Beleggen in leningen kan al vanaf een relatief klein bedrag. Je kunt al voor 10 euro een deel van een lening financieren en daar vervolgens rente over ontvangen. Lees onze ervaring met beleggen in leningen.

4.6/5 - (12 stemmen)