Heb jij je altijd al willen verdiepen in de wereld van beleggen en staat jouw vakantie voor de deur? Dan is dit hét moment om actie te ondernemen. Wij doken de boekenkast in en presenteren je de 7 beste beleggingsboeken voor op vakantie.

Alleen de beste titels

Er zijn veel boeken over beleggen geschreven, maar die zijn lang niet allemaal even goed. Goede beleggingsboeken zijn leerzaam, maar geschreven in begrijpelijke taal. Ze lezen lekker weg en zijn dus ideaal om mee te nemen op vakantie.

1. Beter beleggen dan de bank

In dit boek wordt een relatief eenvoudige beleggingsmethode uit de Verenigde Staten uitgelegd. Auteur Fred Hendriks geeft je in Beter beleggen dan de bank meer inzicht in het opbouwen van vermogen. Daarnaast legt hij uit hoe je dat vermogen vasthoudt en uiteindelijk verder laat groeien.

2. A Random Walk Down Wall Street

Deze klassieker, geschreven door Burton Michael, ging meer dan 1,5 miljoen keer over de toonbank. Heb je geen moeite met de Engelse taal, dan mag je dit boek eigenlijk niet laten liggen. Toegegeven, voor een absolute beginner leest het soms wat moeilijk. Maar wil je een expert worden in beleggen en opkomende markten, dan is A Random Walk Down Wall Street een absolute must.

3. Against the Gods

Peter Bernstein schrijft in Against te Gods op een bijzondere manier over de risico’s waar je als belegger mee te maken krijgt en hoe je daar het best mee omgaat. Bernstein, een professor aan de Harvard-universiteit, vertelt je op een toegankelijke manier over de valkuilen van het beleggen.

4. De intelligente belegger

Dit boek mag niet ontbreken in je reiskoffer. De naam Benjamin Graham mag je dan onbekend in de oren klinken, deze man is een icoon in de beleggingswereld. In De intelligente belegger legt de Amerikaanse econoom en vermogensbeheerder zijn keer op keer bewezen filosofie uit. Warren Buffet (die naam klinkt je vast wél bekend in de oren) werd dankzij de strategie uit dit boek miljardair. Do we need to say more?

5. You Can Be a Stock Market Genius

Klaar voor het echte werk? Dan is dit boek van Joel Greenblatt een echte aanrader. Deze Wall Street-legende kent de ingewikkelde strategieën en technieken tot in detail… en legt ze jou stap voor stap uit.

6. The Most Important Thing

Howard Marks behoort wereldwijd tot een van de beste beleggers. De juiste persoon om van te leren dus! Zijn boek vol wijsheden is ideaal voor iedereen die wil beginnen met beleggen, maar isook interessant voor ervaren beleggen. Als belegger ben je namelijk nooit uitgeleerd.

7. Beleggen voor dummies

Nog niet helemaal zeker wat het verschil tussen een aandeel en obligatie is? Haal Beleggen voor dummies dan maar snel in huis. Eenvoudiger dan dit wordt het namelijk niet. De belangrijkste beleggingsproducten komen aan bod, samen met enkele veelgebruikte technieken. In begrijpelijke taal en met duidelijke voorbeelden. Geen zin om dit boek te kopen? We geven elke maand een exemplaar van Beleggen voor Dummies weg!

Ken jij een goed beleggingsboek dat niet misstaat in ons overzicht? Laat de titel dan hieronder in een reactie achter!

4.3/5 - (11 stemmen)