De beste informatie voor ervaren en beginnende beleggers

Wat zijn binaire opties?

Binaire opties zijn relatief eenvoudige producten, waarbij slechts één vraag centraal staat: gaat dit product in waarde stijgen of dalen? Bij een juiste voorspelling ontvang je een vaste vergoeding. Een foute keuze resulteert in het verlies van de inleg.

Wat zijn binaire opties?

Binaire opties volgen de koers van een onderliggend product. Bijvoorbeeld goud. Het is aan jou om te bepalen of de koers van dat product gaat stijgen of dalen. Elke transactie begint dus met de keuze: call of put. Oftewel: stijgen of dalen?

Wat levert het op?

Bij een juiste voorspelling ontvang je jouw inzet terug, plus een vooraf vastgesteld bedrag. Heb je de koersontwikkeling verkeerd ingeschat, dan ben je de inzet kwijt. Voorafgaand aan een transactie wordt een tijd afgesproken. Als deze tijd is verstreken, wordt de balans opgemaakt. Het is vooraf dus erg helder wat je met binaire opties kunt verdienen.

Waarom zijn binaire opties eenvoudig?

Voorafgaand aan elke transactie maak je slechts één keuze: stijgen of dalen. Daarna is het slechts een kwestie van afwachten of de koers zich inderdaad zo ontwikkelt. Wie handelt in binaire opties, vindt de eenvoud van het systeem vaak prettig.

Wat zijn de risico’s van binaire opties?

Over de risico’s van binaire opties lopen de meningen uiteen. Benader je het product puur statistisch, dan is de kans dat je geld verliest het grootst. Er zijn namelijk maar twee scenario’s: alles of niets. Bovendien is de mogelijke winst nooit even groot als de kans op verlies. Bij verlies ben je namelijk alles kwijt. Bij winst wordt je inleg daarentegen niet verdubbeld. De meeste brokers hanteren een percentage van rond de 80 procent. Wat dat betreft zijn je kansen aan een roulettetafel dus gunstiger.

Voorstanders van binaire opties zijn het oneens met deze risicoanalyse. Volgens hen is de kans op winst namelijk niet berust op statistisch toeval. De ontwikkeling van een koers is weliswaar nooit helemaal te voorspellen, maar kan wel aardig worden ingeschat. Bijvoorbeeld door een technische analyse uit te voeren of af te gaan op ontwikkelingen in het nieuws.

Toch menen critici dat het vrijwel onmogelijk is om de koersontwikkeling op zeer korte termijn te voorspellen. De Autoriteit Financiële Markten waarschuwde in 2013 voor de risico’s van binaire opties. Volgens de waakhond is het onmogelijk om op lange termijn winst te maken in binaire opties.

4.8/5 - (10 stemmen)

Vorige

Hoe laat gaat de beurs open?

Volgende

Beleggingsfonds: 5 voordelen

  1. Mark

    Kleine correctie: “bij verlies ben je alles kwijt” Bij sommige brokers krijg je een deel van je inleg terug in ruil voor een lager rendement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Copyright Beginmetbeleggen.com