Snelle beleggers zien hun vermogen graag snel groeien. Daar durven ze best wat risico bij te nemen. De financiële wereld vinden ze interessant en zien ze misschien zelfs wel als een spannend spel. Snelle beleggers spelen in op trends en ontwikkelingen, in de hoop op korte termijn een mooi rendement te behalen.

Hieronder vind je populaire beleggingsproducten van snelle beleggers. Dit zijn producten waarin ik zelf ook handel.

sjors-handtekening.png

1. Speculeren (Plus500)

Met een klein deel van mijn vermogen speculeer ik op koerswijzigingen. Dat is een bijzonder risicovolle manier om mee te handelen, dus niet voor iedereen geschikt.

Snelle beleggers vinden speculeren een interessant tijdverdrijf. Door in te spelen op (negatieve) nieuwsberichten of trends te herkennen door middel van technische analyses, bepalen ze een positie. En met de trailing stop-loss-functie, hoeven ze de koersen daarna niet constant in de gaten te houden.

Hoewel ik meerdere brokers heb geprobeerd, speculeer ik alleen nog maar bij Plus500. Daar kun je handelen in CFD’s: hefboomproducten die de koers van onderliggende beleggingsproducten volgen. Van CFD’s op grondstoffen tot aandelen, het aanbod is enorm.

Deze broker heeft een gebruiksvriendelijk en uitgebreid platform. Daardoor is het ideaal om technische analyses mee uit te voeren. Bovendien kun je er een oefen-account te openen, zodat je eerst met een fictief vermogen kunt handelen.

Risicowaarschuwing: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Kort samengevat

plus500.png

Product: CFD’s op grondstoffen, valuta, indices en aandelen
Type: speculatief, relatief veel risico
Tijd: relatief arbeidsintensief
Kosten: spread (verschil tussen de koop- en verkoopprijs)
Rekening openen | Demo rekening openen

2. Middellange termijn aandelen (Binck)

De snelle belegger die speculeren té risicovol vindt, is waarschijnlijk meer gebaat bij een platform als Binck. Daar kun je eenvoudig een groot aantal verschillende producten. Denk aan aandelen, obligaties en grondstoffen. Maar ook turbo’s en andere hefboomproducten worden hier aangeboden.

Het platform van Binck is gebruiksvriendelijk en de klantenservice uitstekend. Zelf koop ik hier aandelen van bedrijven die in mijn ogen ondergewaardeerd zijn. Vervolgens houd ik ze jarenlang lang vast, maar de snelle belegger doet ze waarschijnlijk liever wat eerder van de hand.

Binck hanteert vaste kosten per transactie en een service fee. Nieuwe klanten ontvangen tijdelijk 200 euro gratis transactietegoed.

Kort samengevat

binck-logo_header.png

Product: o.a. aandelen, obligaties en turbo’s
Type: actief aankopen voor de lange termijn
Tijd: relatief weinig tijd
Kosten: vaste kosten per transactie en maandelijkse servicekosten
Rekening openen | Informatiepakket aanvragen

Meest gemaakte fout door snelle beleggers

Veel snelle beleggers – een betere benaming is waarschijnlijk speculatieve beleggers – maken dezelfde fout. Ze laten zich van hun stuk brengen door verlieslijdende transacties.

In de praktijk sluit geen enkele speculatieve belegger élke transactie met winst. Het is de kunst om meer winstgevende dan verlieslijdende transacties te sluiten. Toch raken veel beleggers in paniek als ze een product met verlies moeten kopen. Ze focussen meer op de posities die pijn doen, dan de posities die geld opleveren.

Een andere veelgemaakte fout door dit type belegger: ze spreiden onvoldoende. Speculeren is een risicovolle manier van beleggen en het is voor veel beleggers moeilijk om er op de lange termijn winst mee te maken. Het is daarom verstandig om een deel van je vermogen in minder risicovolle producten te beleggen, zoals een beleggingsfonds.

Lees ook