Snelle beleggers zien hun vermogen graag snel groeien. Het hoge risico dat daarmee gepaard gaat, zijn ze daarbij bereid te nemen. De financiële wereld vinden ze interessant. Snelle beleggers spelen in op trends en ontwikkelingen, in de hoop op korte termijn een mooi rendement te behalen. Dat is uiteraard geen garantie, want de kans op verlies bestaat evengoed.
Hieronder vind je populaire beleggingsproducten van snelle beleggers. Dit zijn producten waarin ik zelf ook handel.
Inhoudsopgave
1. Speculeren (Plus500)
Met een klein deel van mijn vermogen speculeer ik op koerswijzigingen. Dat is een bijzonder risicovolle manier om mee te handelen, dus niet voor iedereen geschikt.
Snelle beleggers vinden speculeren een interessant tijdverdrijf. Door in te spelen op (negatieve) nieuwsberichten of trends te herkennen door middel van technische analyses, bepalen ze een positie. En met de trailing stop-loss-functie, hoeven ze de koersen daarna niet constant in de gaten te houden.
Hoewel ik meerdere brokers heb geprobeerd, speculeer ik alleen nog maar bij Plus500. Daar kun je handelen in CFD’s: hefboomproducten die de koers van onderliggende beleggingsproducten volgen. Van CFD’s op grondstoffen tot aandelen, het aanbod is enorm.
Deze broker heeft een gebruiksvriendelijk en uitgebreid platform. Daardoor is het ideaal om technische analyses mee uit te voeren. Bovendien kun je er een oefen-account te openen, zodat je eerst met een fictief vermogen kunt handelen.
Risicowaarschuwing: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.Kort samengevat
Gereguleerd: door CySEC (#250/14)
Product: CFD’s op grondstoffen, valuta, indices en aandelen
Type: speculatief, hoog risico
Tijd: relatief arbeidsintensief
Rekening openen | Demo rekening openen
2. Middellange termijn aandelen (BUX Zero)
De snelle belegger die speculeren té risicovol vindt, is waarschijnlijk meer gebaat bij een broker als BUX Zero. Daar kun je eenvoudig een groot aantal verschillende aandelen en ETF’s verhandelen.
De app van BUX Zero is zeer intuïtief en de klantenservice uitstekend. Zelf koop ik hier aandelen van bedrijven die in mijn ogen ondergewaardeerd zijn. Vervolgens houd ik ze jarenlang lang vast, maar de snelle belegger doet ze waarschijnlijk liever wat eerder van de hand.
De naam zegt het al: BUX Zero hanteert géén transactiekosten op Europese aandelen en ETF’s die geplaatst worden via een zero order.
Kort samengevat
Product: o.a. aandelen en ETF’s
Type: actief aankopen voor de (middel)lange termijn
Tijd: relatief weinig tijd
Kosten: geen terugkerende kosten, geen transactiekosten via zero orders.
Rekening openen (tijdelijk gratis aandeel cadeau)
Meest gemaakte fout door snelle beleggers
Veel snelle beleggers – een betere benaming is waarschijnlijk speculatieve beleggers – maken dezelfde fout. Ze laten zich van hun stuk brengen door verlieslijdende transacties.
In de praktijk sluit geen enkele speculatieve belegger élke transactie met winst. Het is de kunst om meer winstgevende dan verlieslijdende transacties te sluiten. Toch raken veel beleggers in paniek als ze een product met verlies moeten kopen. Ze focussen meer op de posities die pijn doen, dan de posities die geld opleveren.
Een andere veelgemaakte fout door dit type belegger: ze spreiden onvoldoende. Speculeren is een risicovolle manier van beleggen en het is voor veel beleggers moeilijk om er op de lange termijn winst mee te maken. Het is daarom verstandig om een deel van je vermogen in minder risicovolle producten te beleggen, zoals een beleggingsfonds.