De beste informatie voor ervaren en beginnende beleggers

“Voetbal en beleggen lijken erg op elkaar”

Het lijken twee totaal verschillende werelden: voetbal en beleggen. Toch worden veel voetbalclubs tegenwoordig gesponsord door internetbrokers. Zo wordt Arsenal gesponsord door Markets en dragen de spelers van Atlético Madrid het logo van Plus500 op hun borst.

Dat online brokers steeds vaker voetbalclubs sponsoren, is volgens Gal Haber van Plus500 heel logisch. De CEO van de grootste online broker voor particulieren ziet meer overeenkomsten tussen voetbal en beleggen dan men zou verwachten. “De belangrijkste waarden die we delen zijn natuurlijk passie, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen.”

Training

Het is een inkoppertje, maar een goede training vormt de basis van elke sport. “Bij voetbal is het van levensbelang om in topvorm te blijven: bewegingen oefenen, je techniek verbeteren en voorbereid zijn op elke wedstrijd”, legt Haber uit. “Voor de online effectenhandel is training net zo belangrijk. Beleggen is iets wat je moet leren.”

Strategisch inzicht

“Elke wedstrijd is anders. Spelers hebben constant te maken met onverwachte situaties. Ze moeten snel reageren, improviseren en tegelijkertijd scherp en helder denken.” Volgens de CEO van Plus500 geldt dat voor beleggers net zo. “Handelaren moeten reageren op marktontwikkelingen, inspelen op onverwachte situaties en elke kans om te scoren benutten.”

Verliezen beperken

Een voetbalcoach kan de opstelling van zijn elftal drie keer per wedstrijd wijzigen. Beleggers kunnen dat niet: hun posities staan vast van het koop- tot verkoopmoment. Haber: “Maar ze kunnen wel limieten instellen om zich in te dekken. Zelfs de beste beleggers sluiten niet elke transactie met winst. Zij analyseren hun fout en trekken er lering uit voor de toekomst.”

Resultaatgericht werken

“Een voetbalteam wil het liefst elke wedstrijd winnen. Een belegger wil graag elke transactie met winst afsluiten”, vertelt Haber. Waarbij volgens hem moet worden opgemerkt dat een elftal alleen kan winnen door te scoren. “Beleggers kunnen ook winnen met een dalende koers, door bijvoorbeeld short te gaan.”

Atlético Madrid

Internetbroker Plus500 is sinds 2015 hoofdsponsor van de Spaanse voetbalclub Atlético Madrid. Volgens Plus500 CEO Gal Haber een logische keuze: “Beide bedrijven delen veel waarden, zoals passie en doorzettingsvermogen. Mijn advies voor beleggers is: leer van de (voetbal)profs. Dan vallen in de wereld van beleggingen net zo goede resultaten te behalen als in de UEFA Champions League.”

Risicowaarschuwing: 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

4.5/5 - (15 stemmen)

Vorige

Goud kopen? Hier moet je op letten

Volgende

Bitcoins kopen: slim of gevaarlijk?

  1. Henk

    Wat een leuke vergelijking!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Copyright Beginmetbeleggen.com